Dues troballes interessants

Avui us passo dos enllaços molt interessants cap a una base de dades, i una reflexió, sobre el tema que ens ocupa, el de les promeses electorals, els (in)compliments i la responsabilitat política en general. En primer lloc una mena de viquipèdia de les promeses, en castellà, que se'n diu "Lo prometido es deuda" . En ella ja he actualitzat aquesta nit La pàgina de Sabadell amb tot el que he anat trobant d'enllaços.

Potencialment aquesta enciclopèdia virtual permetrà fer un seguiment, després de les eleccions, entre promeses i resultats, tema per tema. Es tracta de generar un veritable exercici d'observació i control participatiu de la política. El primer treball que me he proposat, potser el més difícil, serà d'instal·lar una versió paral·lela en català, que no hi és, incorporar tots els continguts i continuar el seu desenvolupament.

L'altre dia navegant vaig trobar-me també amb una reflexió de Mikel Agirregabiria Agirre, veritable manifest en favor dels fets en política, i en contra de les paraules (i crec jo, més enllà també de la facilitat amb la que alguns fan eslògans també amb això), que s'en diu Promesas y compromisos

Bona lectura,
Germà