A Sabadell hem posat el dit a la llaga. La gent te por!

Hola companyes i companys de Catalunya,

Ahir a la tarda Respolis-Sabadell es va reunir per intentar decidir el lloc on faríem el Debat amb les candidatures que es presenten a les Eleccions Municipals, per tal de que es posicionin sobre Respolis.

Al marge de les candidatures que estan presents al Ple de l'Ajuntament, n'hi ha unes quantes de les que no sabem les adreces postals i que volem convidar al Debat, però ni l'Ajuntament ni la Junta Electoral ens les ha volgut facilitar, després de marejar-nos durant un mes anant d'aquí cap allà, parlant amb aquest i amb l'altre, i escrivint cartes i correus electrònics que no arriben i quan arriben no valen.

Però el més fotut és constatar que la gent està "acollonida". Vull dir que hem donat fulls d'adhesió a una pila d'entitats, comerciants i als mitjans de comunicació local, i en general diuen que està molt bé i que estan farts del comportament dels polítics, però hi ha dos respostes que impedeixen l'adhesió de les persones:

- Tenen por que si el seu nom surt a la llista, l'Ajuntament prengui represàlies d'algun tipus. Ex: negar permisos d'obres o altres, negar el suport en l'organització d'algun acte públic, negar subvencions, etc. De fet, la gent ja ha patit experiències d'aquest tipus. Dues persones que estem a Respolis-Sabadell vam participar en l'organització d'un Seminari pel qual l'Ajuntament va concedir una subvenció de paraula de 300 euros, i quatre dies abans de començar la van retirar per què tenien la sospita que en l'organització hi estava ficada l'oposició al Govern Municipal. Aquesta situació genera que les persones ni signin, ni facin córrer els papers entre els seus coneguts i associats, encara que comparteixin totalment la iniciativa.

- Han rebut la informació de Respolis i al veure que està relacionada amb les Eleccions Municipals diuen que la seva entitat té pluralitat política i que han acordat no participar en cap esdeveniment que tingui a veure amb les Eleccions i no volen tenir més detalls de com funciona ni el Document de Compromís, ni de la Comissió de Verificació, ni de la dimissió, ni de res. En la majoria de casos no ens donen l'oportunitat d'explicar-los res i per no fer un lleig es queden els papers, però després els amaguen per a que ningú els vegi.

És una psicosi brutal... silenciosa. Tinc la sensació que democràticament parlant, la nostra societat està morta!

Gràcies per escoltar-me.

Montse