NOTA DE PREMSA Solament una de les candidatures del ple signa el document de compromís


Mesa del debat amb les candidatures a les Eleccions Municipals de Sabadell, organitzat per RESPOLIS – Sabadell, celebrat al pati de la casa Taulé – Alliance Française, el 21 de maig de 2007. Foto: Oriol Garriga


(Per difondre als vostres contactes de premsa o altres mitjans)


Polítics: Compliu o marxeu!

Eleccions municipals del 27 de maig de 2007

Iniciativa ciutadana per la responsabilitat política (Respolis)


Solament una de les candidatures present al Ple Municipal signa el Document de compromís, malgrat la paraula compromís surt a la majoria de banderoles de la campanya electoral.


La iniciativa Respolis – Sabadell, està protagonitzada per un grup d'electors, que ja sobrepassa el centenar i va creixent cada dia, i que es comprometen a votar alguna de les formacions polítiques que assumeixi les propostes recollides entre la ciutadania per a aquestes Eleccions municipals. La iniciativa s'ha desenvolupat en tres etapes, des de la recollida de propostes, passant per dues sessions deliberatives i acabant amb la recollida d'adhesions, i suposa un doble compromís: el de la ciutadania disposada a votar als polítics compromesos i el dels polítics que han signat el Document de Compromís.


Les candidatures que, a 24 de maig de 2007, han signat el Document de Compromís són:


ES - Entesa per Sabadell

PC-PS - Ciutadans – partido de la ciudadanía

RC - Partit Republicà Català

IR – Partit Republicà d'Esquerra.


Podeu veure aquests Documents de Compromís signats i digitalitzats al web de la iniciativa. Els originals es dipositaran a l'Arxiu d'Històric de Sabadell.


La posició de les altres forces polítiques és :


El PSC – Partit dels Socialistes de Catalunya a Sabadell, a més de declinar la invitació de Respolis – Sabadell a participar en el Debat del passat dia 21 de maig, ens ha fet saber que no està disposat a signar el Document de Compromís.


ERC – Esquerra Republicana de Catalunya i PCPS – Plataforma Ciutadana de Sabadell, van assistir al Debat, estaven d'acord amb propostes i altres amb matisos, però no han signat el Document de Compromís, tot i que encoratjaven a aquest tipus d'iniciatives i al diàleg continuat amb la ciutadania.


ICV/EUiA – Iniciativa per Catalunya Verds/Esquerra Unida i Alternativa, van excusar la seva assistència al Debat, van manifestar interès per la iniciativa, però tampoc han signat el Document de Compromís.


CiU - Convergència i Unió i PP – Partit Popular van ser convidats al debat, com les altres formacions polítiques que es presenten a aquestes Eleccions municipals, però no es van presentar ni es van excusar.


Ei – Escons Insubmisos van fer arribar un comunicat, abans del debat, excusant la seva assistència per no disposar de programa electoral i no estar disposats a ocupar un escó, en cas d'obtenir-lo.


Finalment el IR- Partit Republicà d'Esquerra va excusar la seva assistència, tot i estar d'acord amb la majoria de propostes i fer arribar el Document de Compromís signat més tard.


Aquest comunicat està adreçat especialment a les persones compromeses a votar una de les candidatures que hagin assumit les propostes de Respolis- Sabadell. És el que ha donat de sí aquesta iniciativa, que cal difondre i seguir impulsant de cara els propers comicis, per tal de poder votar amb coherència i més coneixement.


Gràcies per participar i a seguir amb la responsabilitat política.


Respolis Sabadell

http://sbd.respolis.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Las últimas noticias sobre Ciutadans:

http://ciudadano-ubu.blogspot.com

La Infinita Corrupción contada desde dentro. No te Pierdas el magnífico culebrón creado por un narcisita llamado Albert Rivera:

EL BLOG DEL CIUDADANO UBÚ.

http://ciudadano-ubu.blogspot.com

El Blog del Ciudadano Ubú